We willen je niet opstoken...
...maar dit is het slimste moment.

Met onze nieuwbouwwoningen kies je bijna altijd voor energieneutraal (BENG). VanWonen wil niet anders bouwen. En jij wil niet anders wonen.
Geen stress over energierekeningen, altijd een behaaglijk binnenklimaat. En over onderhoud hoef jij je voorlopig ook geen zorgen te maken. Helemaal naar jouw wens. Helemaal jouw stijl VanWonen.


Alle nieuwe VanWonen woningen zijn standaard gasloos en energieneutraal (BENG). Dat levert soms wat vragen op, VanWonen heeft daarop de volgende antwoorden!

De doelstelling is om in Nederland in de toekomst onafhankelijk te zijn van gas, niet alleen vanwege het klimaat, maar ook vanwege de negatieve gevolgen van het boren naar gas. Onze nieuwe woningen worden nu al zo opgeleverd. VanWonen vindt het belangrijk ook echt klimaatvriendelijk te bouwen, en een van de beste oplossingen is dan energieneutraal (BENG). Zo is er minder CO2 -uitstoot en dat is beter voor onze toekomst.

Op het dak van het complex liggen zonnepanelen die energie opwekken. Je warmtepomp verwarmt je woning en het warme water met behulp van de buitenlucht of bodem. De warmtepomp werkt op stroom, de bekende cv-ketel vervalt. Dankzij vloerverwarming heeft jouw huis altijd een lekkere temperatuur. En door de goede isolatie blijft het ook zo. Koel in de zomer en warm in de winter.

Voor het koken op gas zijn er diverse alternatieven. Het meest moderne alternatief is inductie. Het grote voordeel van koken op een inductie kookplaat is dat er weinig energie verloren gaat bij het koken. Andere voordelen zijn: korte kooktijden, eenvoudig schoon te houden, ongevaarlijk voor kinderhandjes, gebruiksvriendelijk en betaalbaar.

Alle gasloze en energieneutrale woningen gebruiken in principe vloerverwarming in het hele huis, zonder radiatoren. Dat levert prettige warmte en koeling op.

Door middel van een buitenunit wordt warmte (en koeling) onttrokken aan de buitenlucht. Deze buitenunit ziet er ongeveer uit als een airco-unit.

Natuurlijk is er ook nog stroom en geld nodig voor het normale huishoudelijk gebruik van alle apparaten en verlichting die in de woning staan. Dat verbruik scheelt natuurlijk per persoon en per huishouden, het blijft uiteraard verstandig om daar energiezuinig mee om te gaan. Hoe minder verbruik, hoe lager de rekening.

Een energieneutrale (BENG) woning kan duurder lijken, maar is niet per se duurder. Een energieneutrale woning heeft lagere maandlasten door het ontbreken van energiekosten voor verwarming en koeling. En dat kan behoorlijk schelen ten opzichte van dezelfde woning die niet energieneutraal is maar bijvoorbeeld nog gewoon een gasaansluiting heeft. Daarnaast zijn de vastrechtkosten van gas hoog. Terwijl het vastrecht van elektra gecompenseerd wordt in de vermindering energiebelasting.

De woning gebruikt geen gas en wekt zelf genoeg energie op, waardoor de energielasten lager zijn. De investering in installaties is vaak wat hoger. De totale maandlasten (energie en hypotheek) zijn waarschijnlijk gelijk of lager.

Zeker, dat is mogelijk. Er zijn inmiddels diverse hypotheekverstrekkers die extra leencapaciteit beschikbaar stellen voor de aanschaf van energieneutrale woningen.

  • Hoe fijn is het om niet meer afhankelijk te zijn van de onvoorspelbare en onvoorstelbare gasprijzen?
  • Er zijn geen maandelijkse kosten voor een gasaansluiting;
  • Een eigen huis met eigen energie van eigen zonnepanelen. Hoe fijn.
  • De woningen zijn op en top geïsoleerd, geen tocht, condens of energieverlies meer.
  • De woning is uiterst duurzaam. In gebruik en materiaal, zoals water- en energiebesparende kranen.
  • Geen of lage kosten voor onderhoud zoals schilders, geen onverwachte kosten. 
  • Je kunt de woning helemaal naar eigen smaak inrichten en aanpassen.
  • Alles is goed aangelegd, afgewerkt en geïnstalleerd: geen verrassingen van vorige bewoners.

Alle VanWonen projecten worden gasloos gebouwd. Dat wil zeggen dat de woning en het tapwater worden verwarmd met een warmtepomp. Klimaatvriendelijk omdat er minder CO2 -uitstoot is én onafhankelijk van het gasnet. De warmtepomp werkt op stroom en haalt warmte uit de lucht of bodem en zet dit in om je woning en tapwater te verwarmen. De bekende cv-ketel vervalt.

Er zijn geen vragen gevonden.
Martijn van Essen
Jouw Verkoopmanager VanWonen
06-30633470 Mail mij martijn@vanwonen.com Inschrijven nieuwsbrief

“Laat mij je helpen jouw nieuwe thuis te vinden”

"Ik sta je graag te woord om al je vragen te beantwoorden!"